circle-cropped (1).png

de wereld van w i l m a

Een hoopvolle blog over opgroeien in tijden van klimaatcrisis, verdwijnende natuur en groeiende ongelijkheid. Met als boodschap dat niemand te klein is om een verschil te maken. 

Wilma is geboren in 2020. Ze treft de wereld aan op een moment waar wij, volwassenen, haar toekomst in handen hebben. De gevolgen van de klimaatcrisis, het verdwijnen van dieren en planten en de toenemende ongelijkheid zullen voor haar en haar leeftijdsgenoten dagelijkse realiteit worden. Of we het tij kunnen keren, hangt af van beslissingen die wij nu maken.

 

Samen met haar bekijk ik, haar vader, hoe deze thema's haar jonge leven gaan beïnvloeden. We zijn geen doemdenkers. Onze attitude is optimistisch. Maar we gaan de harde realiteit en verontrustende cijfers niet uit de weg. We willen weten wat ons de komende decennia te wachten staat. 

In het jaar 2050 moet de wereld volgens verschillende internationale akkoorden de zaken op orde hebben. Een koolstofarme, circulaire maatschappij, waar iedereen gelijke kansen krijgt. Wilma zal dan 30 zijn.

In de praktijk gaat het allesbehalve die richting uit, en dat baart ons zorgen. In deze blog houden Wilma en ik een oog in het zeil en zoeken we uit hoe we zelf mee het verschil kunnen maken.

Wie is wilma?

Wie is wilma?

circle-cropped Wilma.png

Over de auteur

Samuel Hanegreefs was journalist in België (De Tijd, De Standaard) en werkt nu in Nederland rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Als journalist en tijdens verschillende periodes in het buitenland specialiseerde hij zich in internationale politiek en milieu- en klimaatinspanningen. 

over de auteur

circle-cropped%20Samuel_edited.png
 
  • Facebook
  • Instagram

Je krijgt een verwittiging bij de volgende post!