typewriter.png

Hieronder een greep uit artikels die zijn verschenen in De Tijd en De Standaard. Bij De Standaard maakte ik als freelancer binnenlandse reportages. Als lid van de buitenlandredactie bij De Tijd schreef ik vooral over buitenlandse politiek, met name het Verre Oosten, en over milieu en klimaat. 

 

De ultieme kroning van Xi Jinping (De Tijd)

October 13, 2017

BRUSSEL. Op het vijfjaarlijkse Nationaal Congres kan de Chinese president zijn stempel drukken op de moderne geschiedenis. Er circuleren al geruchten over een derde ambtstermijn. Lees hier het volledig artikel. 

'Catalaanse bedrijven zijn doodsbang van dit referendum' (De Tijd)

September 29, 2017

BARCELONA. De ondernemers bijten op hun nagels terwijl Catalonië een explosief weekend tegemoet gaat. 'Iedereen droomt van de dag na het referendum en hoopt dat dit zonder ongelukken passeert. Lees hier het volledige artikel

Noorden bereidt May voor op koude douche (De Tijd)

June 02, 2017

LEEDS/HALIFAX. Nergens is het groeiende verzet tegen Theresa May zo duidelijk als in het noorden van Engeland. Maar dat ongenoegen draait verrassend weinig om de brexitplannen van de premier. Lees hier het volledige artikel. 

Leven van half miljard Chinezen ligt stil (De Tijd)

December 20, 2016

BRUSSEL. Het leven in het noorden van China ligt nu al enkele dagen stil als gevolg van de dikste smoglaag van het jaar. Peking beseft dat het meer moet doen voor schone lucht, wil het onrust vermijden. Lees hier het volledige artikel. 

Verzonnen feestdag doet Chinezen recordbedrag spenderen (De Tijd)

November 11, 2016

SHENZHEN. Nooit werd in 24 uur tijd meer verkocht dan gisteren tijdens de jaarlijkse online koopdag van de Chinese pakjesreus Alibaba. 'Wat we in China kunnen, kunnen we in de hele wereld.' Lees hier het volledige artikel. 

'Alleen met een kilometerheffing krijg je Vlaming uit zijn auto' (De Tijd)

November 02, 2016

Van alle klimaatinspanningen sukkelt Vlaanderen het meest met die rond mobiliteit. 'Door te wachten op de elektrische wagen zullen we er niet komen.' Lees hier het volledige artikel. 

'Wie veel uitstoot, zal dat voelen' (De Tijd)

April 18, 2016

BRUSSEL. Een kilometerheffing voor personenwagens en strengere renovatieregels zijn op termijn onvermijdelijk om onze klimaatambities te halen. Dat zeggen de Vlaamse ministers Geert Bourgeois (N-VA) en Joke Schauvliege (CD&V) aan de vooravond van de Vlaamse klimaattop. Lees hier het volledige interview. 

'Welkom in het grootste bedrijf waar u nog nooit van hebt gehoord' (De Tijd)

September 16, 2016

SHENZHEN/BEIJING. Elke drie dagen één verdieping erbij, een glijbaan naar het gelijkvloers, een monorail voor het personeel. Een bezoek aan de Chinese techbedrijven die onze toekomst uittekenen. Lees hier het volledige artikel. 

Eerst het klimaat, dan pas naar huis (De Tijd)

December 11, 2015

PARIJS. Voor de Belgische delegatie lopen vandaag twee slopende weken ten einde. We trokken mee in het spoor van de onderhandelaars. 'Sorry dat ik zo verward ben. Het is de vermoeidheid.' Lees hier het volledige artikel. 

Wie trekt in Parijs aan de alarmbel? (De Tijd)

November 27, 2015

Parijs wordt anders. Dat mantra is al te horen sinds de vorige grote klimaattop van de Verenigde Naties in Kopenhagen spaak liep. De opwarming van de aarde is intussen voelbaar in zowat alle landen. Zonder succes op de 'top van de laatste kans' dreigt de schade onomkeerbaar te worden. Lees hier het volledige artikel. 

'Ik was liever in België gebleven' (De Tijd)

July 31, 2015

CALAIS. 5.000 migranten riskeren in Calais bijna dagelijks hun leven door op een trein naar Engeland te springen. Ook de jonge Pakistaan Rachnan, die twee jaar in West-Vlaanderen studeerde en werkte, zit tussen de massa. Lees hier het volledige artikel. 

'Ook Vlaanderen zal naar ons kijken' (De Tijd)

September 05, 2014

ABERDEEN/EDINBURGH. Kleurt meer dan 50 procent van de Schotten over anderhalve week het 'ja'-vakje in het referendum, dan wordt Schotland voor het eerst in meer dan 300 jaar onafhankelijk. De jongste peilingen doen beseffen dat dat scenario niet meer zo onrealistisch is. Op campagne in Aberdeen. Lees hier het volledige artikel. 

'Wie gaat anders het Brusselse fileprobleem oplossen?' (De Standaard)

March 07, 2014

BRUSSEL. Wie een centje wil bijverdienen, kan sinds twee weken in Brussel aan de slag als chauffeur bij het taxibedrijf Uber. Het stadsbestuur bestempelt de dienst als 'illegaal'. 'Dat schrikt ons niet af', reageert een chauffeur. Lees hier het volledig artikel. 

'De jonge generatie Walen zal veel beter Nederlands spreken' (De Standaard)

November 04, 2013

TUBEKE. Steeds meer Waalse scholen bieden een deel van de lessen in het Nederlands aan. 'Op hun twaalfde kunnen de leerlingen zich perfect behelpen in beide landstalen', vertelt een schooldirecteur. Lees hier het volledige artikel. 

'In Marokko hebben we meer kans op een job dan in België' (De Standaard)

September 15, 2013

ANTWERPEN. Verschillende Vlamingen met Marokkaanse roots dromen luidop van een nieuwe start in hun tweede thuisland. Zelfs met een goed diploma op zak is een carrière in België niet vanzelfsprekend, vinden ze. 'In Marokko zijn er veel betere jobperspectieven.' Lees hier het volledige artikel. 

Please reload