stroopwafel.png

Sinds de zomer van 2019 vind je me in Amsterdam. Als Belg kan ik hier lekker mijn eigen taal spreken en ben ik toch altijd een beetje op reis. Onze woonkamer kijkt uit op een kanaal en in ons tuinhuisje staan enkele fietsen, dat spreekt. De voorbije twaalf jaar spendeerde ik ook tijd in China, het Verenigd Koninkrijk en Georgië, maar zo’n lekkere wafeltjes als in Nederland hadden ze nergens.  

typewriter.png

Het schrijversvak leerde in Brussel. Mijn eerste stappen heb ik gezet bij De Standaard en de consolidatie volgde bij De Tijd. Intussen heb ik de journalistiek achter mij gelaten maar mijn scherpe pen heb ik nog steeds op zak. Intussen schrijf ik met kleine stapjes mee aan een betere, groenere wereld. Hier lees je meer over mijn schrijfwerk.

solar panel.png

Ik noem mezelf een ‘duurzame’ schrijver. Omdat ik mij specialiseer in dat thema, maar ook omdat ik die kennis zoveel mogelijk zelf toepas. Een biefstuk laat ik links liggen, een eigen auto heb ik niet en energie koop ik bij een zonneboer. Maar zulke individuele stapjes alleen volstaan niet. Precies daarom schrijf ik over duurzaamheid. Niet om met het vingertje te wijzen, wel om mee oplossingen aan te reiken en aan te zetten tot een beter beleid.

angkor_wat-trivium-art-history.png

Mijn reismicrobe en mijn duurzame geweten vechten een permanente strijd uit. Sinds het besef rond de gevolgen van vliegverkeer is gegroeid, vermijd ik korte trips. De vluchten die ik wel neem, compenseer ik. Want wat blijft reizen fijn! Het liefst kampeer ik in het Verenigd Koningkrijk, neem ik de trein door Turkije of duik ik in de jungle van Zuidoost-Azië.

Nikon.png

Mijn eerste camera - een Nikon D70 - kocht ik in 2006 als jonge student in China. Sindsdien ben ik blijven fotograferen, met een voorliefde voor weidse landschappen en natuurlijk schoon. Tussen 2015 en 2018 formaliseerde ik mijn hobby tijdens een avondopleiding fotografie in Brussel. Blader gerust eens door mijn fotoarchief