top of page

Met woorden de wereld een stukje beter maken

Een mens moet het doen met de talenten die hij heeft. Bij mij zijn dat woorden, zinnen en verhalen. Mensen informeren, inspireren of aan het denken zetten, daar doe ik het voor.

Als journalist heb ik talloze interviews en reportages achter m'n naam staan. Ik startte mijn journalistieke carrière in België, bij de kranten De Tijd en de Standaard. Intussen werk ik als freelancer voor verschillende nieuwsmedia in Nederland.

h_stylo-bille-849-nespresso-edition-limi
maple tree.png

Ik schrijf graag over internationale politiek, of het nu gaat over de laatste Britse premier, de strijd om het Amazonewoud of het verzet van jonge vrouwen in Iran. Als sinoloog volg ik nauwgezet wat er zich in Beijing afpeelt, omdat het meer dan ooit relevant is voor onze levens hier. 


Ik verdiepte me als journalist ook in de klimaatcrisis. Het leek me bijna absurd om niet te schrijven over de grootste uitdaging van onze tijd. Sinds ik in 2015 de klimaattop van Parijs bijwoonde, beet ik me in het thema vast – in de hoop dat mijn pen mee het verschil kan maken.   

Ook mijn eerste boek gaat over de klimaatcrisis. Voor 'De Toekomst is van Ons - Jongeren in actie voor het klimaat' (uitgeverij Clavis, 2023) zocht ik verhalen van jongeren die over de hele wereld bijdragen aan oplossingen voor de klimaatcrisis.

 
Van 2019 tot begin 2022 schreef ik bij SDG Nederland als communicatiemanager en copywriter in kleine stapjes mee aan een betere wereld. Die stichting zet de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties op de kaart in Nederland.

boot II.png
bottom of page