Met woorden de wereld een stukje beter maken

Een mens moet het doen met de talenten die hij heeft. Wel, bij mij zijn dat woorden, zinnen en verhalen. Mensen inspireren of aan het denken zetten, daar doe ik het voor. Het liefst zet ik die woorden op papier. Al praat ik ook graag over dingen die me bezig houden.  

h_stylo-bille-849-nespresso-edition-limi
maple tree.png

Tot enkele jaren geleden was ik journalist en schreef ik over internationale politiek. Een leuke job waar ik een pak boeiende mensen leerde kennen, veel nieuwe dingen leerde en verdraaid snel leerde typen.

Maar diep vanbinnen ben ik meer activist dan neutrale waarnemer. Ik hou ervan om dingen in beweging te zetten. 

Milieu en klimaat zijn de thema’s bij uitstek die me ’s nachts wakker houden. Ik ben een optimist, maar besef dat we de komende jaren stevig aan de boom moeten schudden.

Ik geloof dat mijn pen mee het verschil kan maken. Ik switch makkelijk van een serieuze schrijfstijl naar een pakkend verhaal of een wervende tekst met een leuke kwinkslag.

 

Als journalist heb ik talloze interviews en reportages achter m'n naam staan. Mijn schrijfdebuut 'De Toekomst is van Ons - Jongeren in actie voor het klimaat' verschijnt in het najaar van 2022 bij uitgeverij Clavis. 

boot II.png